Het zijn weer de dagen na Pasen en dus hebben we een aantal restjes over.
Tijd voor creatief, gezonde hapjes!

Vandaag vond ik nog:
-een bakje Hollandse garnalen,
-cocktail whisky saus,
-een witlofstronk,
-een beetje veldsla (oh, kan niet wachten totdat de slakropjes in de moestuin groot genoeg zijn!)
en als extra een tomaat, een citroen, een hard gekookt eitje en een lente-uitje.

Dus….hierbij een lekker lunch idee met bovenstaande ingrediënten.
PAASRESTJES

Verwijder het bittere deel van de witlofstronk. Halveer deze, zoek een aantal mooie grote bladeren. Schuif er telkens twee in elkaar zodat er een bootje ontstaat.
Hak het lente-uitje fijn. Was de tomaat en verwijder de zaadjes zodat het mengsel niet te vochtig word. Snij de tomaat in kleine blokjes. Hak de overige witlof fijn evenals de veldsla en een half gekookt eitje. Meng dit alles samen met het vocht van een halve citroen.
Meng vervolgens de cocktail whisky saus en een beetje citroensap met de garnaaltjes.
Vul de witlofbootjes met een laagje witlof-sla mengsel en verdeel hierover heen de garnalen. Afmaken met een beetje fijngehakte bieslook (het oog wil ook wat!).
En nu in het zonnetje heerlijk het frisse hapje nuttigen!

Advertenties