Dit is een ouder bericht van 24 april 2014. Een nog niet gepubliceerd bericht.

Nog interesse in een leuke maaltijd voor de vrijdagavond?
Dit keer eens niet met een kant-en-klaar zakje Mexicaanse kruiden, maar…heel simpel zelf gemaakt!

KIPTACO
Benodigdheden:
-1 volle kipfilet (voor vulling van 3 taco’s) in dunne reepjes gesneden
-3 el olijfolie
-kruidenmelange, nl.: 1 el. paprikapoeder, 1 el. chilivlokken, 2 tl komijnzaad, 1 el oregano, 2 tl gedroogde koriander, 1 tl knoflookpoeder (Proef de mélange na het mengen met de olijfolie. Pas de hoeveelheden eventueel naar eigen smaak aan. Een paar druppeltjes Tabasco of een rood pepertje met zaadjes maakt de mélange natuurlijk nog pittiger.)
-een aantal blaadjes sla als garnering
-1 rode paprika in dunne repen gesneden
-1 fijn gehakt rood pepertje zonder zaadjes
Benodigheden voor de guacamole:
-1 rijpe avocado
-1 tomaat zonder zaadjes in kleine blokjes gesneden
-1 fijn gehakt rood pepertje zonder zaadjes
-1 versnipperd rood uitje
-1 el crème fraiche
-1 el citroensap
-peper en zout
En…natuurlijk de taco’s!Verwarm de oven volgens aanwijzingen op de verpakking van de taco’s.
Meng de kruiden met de olijfolie en laat de kipreepjes een tijdje marineren in het mengsel.
Giet de kip samen met het mengsel in de pan en bak de kip gaar. Voeg vervolgens de paprika en het pepertje toe en laat dit zachtjes door garen, zodat de paprika nog wel knapperig blijft.
Snij de avocado doormidden en verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees uit de schil. Prak de avocado met een vork fijn en meng dit met de overige ingrediënten. Eventueel nog een snufje zout en peper om de smaak ietwat te versterken. Ook hiervoor geldt: mocht je hem niet pittig genoeg vinden, verwijder de zaadjes van het rode pepertje dan niet!
Verwarm de taco’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Drapeer een aantal blaadjes sla op een bord (of beter nog in een grote kom, zodat de taco’s recht blijven staan!). Verdeel hierover heen de taco’s en vul ze met het kipmengsel. Vul een klein bakje met de guacamole en zet deze naast de taco’s.Dit recept is ook super lekker met wraps in plaats van taco’s. Een recept voor zelfgemaakte wraps volgt nog!Probeer deze guacamole ook eens als dip bij de nachos! Verwarm de oven voor op 180 graden. Vul een lage schaal met nacho chips. Bedek dit met een aantal plakken cheddarkaas. Bestrooi dit met een beetje Mexicaanse kruiden. Tien minuten in de oven en…samen met de guacamole dip een heerlijke snack!
Gisteravond was het weer eetclub tijd! We hebben heerlijk romige Pompoensoep en een heel Blije Kip gegeten! Het oranje van de soep, het groen van de asperges en het rood van de tomaatjes deden het thema zeker eer aan.
Ik mocht dit keer het toetje verzorgen. Het is een aardbeien trifle geworden.
Ingrediënten (voor 4 personen):
– 250 gram mascarpone
– 400 gram aardbeien
– 2 el suiker
– een beetje citroensap
– 100 ml vers geperst sinaasappelsap
– een halve roomboter cake
– een bekertje slagroom
– een handje vol fijngesneden munt
– een glaasje advocaat (kan natuurlijk naar eigen smaak aangepast worden)

AARBEIENTRIFLE
Recept:
Snij de kroontjes van de aardbeien, was ze en laat ze goed uitlekken.
Klop de mascarpone met de advocaat luchtig in een schaal.
Meng de aardbeien na het uitlekken met de suiker en een beetje citroensap.
Snij de cake in plakken van ca. 1 cm. Als je een grote glazenschaal gebruikt, laat de plakken dan heel. Verdeel je de trifle over meerdere glazen (zoals op de foto), snij de cake dan in kleinere blokjes.
Pers de sinaasappels.
Klop de slagroom en roer de munt er doorheen.
Bedek de bodem van het glas met cakeblokjes en sprenkel hierover een beetje sinaasappelsap.
Verdeel over de cake een laagje aardbeien. Vervolgens een laagje mascarponemengsel.
Herhaal de laatste stappen nu nog een keer beginnend met een laagje cake.
Dek de glazen nu af en zet ze minimaal een uur in de koelkast zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Maak het toetje voor het serveren nog af met een toef muntslagroom, een heel blaadje munt en een aardbei.
Simpel, maar heel lekker!
Een lekker begin van het weekend! Eet smakelijk!

 

Advertenties