KONINGSDAGKOEKJES,…MAAR DAN VOOR HONDEN (DE WILLEMPjES)

Morgen is het Koningsdag! Wat voor plannen heeft iedereen? Een bezoek aan de kleedjesmarkt in het centrum, een koningsdag-borrel met oranjebitter, voor de tv het bezoek aan Amstelveen en de Rijp bekijken?
Wij kopen natuurlijk weer de gebruikelijke oranje tompoezen (tenminste als ze nog verkrijgbaar zijn?!?), maar onze dieren gunnen we dit jaar ook een heus koningskoekje. Dus wederom de keuken in!
WILLEMPIES
Ingrediënten voor de Willempjes:
– 2 eieren
– 4 wortelen
– 2 bleekselderijstengels
– 2 el olijfolie
– 2 blikjes tonijn op water in blik
– 400 gram bloem (en wat extra voor het uitrollen op het werkblad)
– 4 tenen knoflook
– een handje verse peterselie
Verwarm de oven voor op 200°C.

Giet de blikjes tonijn af. Hak de wortelen en de bleekselderij in grove stukken en draai ze fijn in de keukenmachine. Meng in de tussentijd de bloem en eieren in de staande mixer. Voeg de knoflook, peterselie, tonijn toe aan de groenten in de keukenmachine. Zodra alles fijn gemaald is, kan de substantie bij de bloem in de staande mixer. Zorg ervoor dat alles goed gemengd is.
Bestrooi het werkblad met wat bloem en verdeel de deegrol in 3 stukken (het is makkelijker om per portie te werken). Neem het eerste deel en rol dit uit tot een plak van ca. 1 cm. Steek nu met een kroonuitsteker zoveel mogelijk kroontjes uit (Ik heb zelf geen kroonuitsteker. Daarom neem ik een steruitsteker en halveer de sterren vervolgens. Een beetje buigen e voila…een bescheiden kroontje!)
Ca. 18 minuten in de oven en de honden hebben een koninklijk koekje!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s