EEN LEKKER RECEPT VOOR DE WOENSDAG

Zin in een varkenshaasje in een krokant korstje? Voeg dit dan vast toe aan de boodschappenlijst! Dan krijg je morgenochtend het recept!

Image

Ingrediënten:
-5 blaadjes bladerdeeg
– een varkenshaasje
– baconplakjes
– mosterd
– eigeel
– 125 gram champignons
– een el tijm
– een handje walnoten
– vershoudfolie

Heb je het op je boodschappenlijst gezet voor morgen?

UPDATE! En heb je alle boodschappen in huis?

Het recept:
Snij de champignons en de walnoten heel fijn.
Bestrooi de varkenshaas met een beetje peper en zout en braadt deze aan alle zijden ca. 6 minuten (uiteinden dichtschroeien, verder garen gebeurt in de oven).
Neem de varkenshaas uit de pan en laat deze even rusten.
Gooi nu het champignonmengsel in de pan en laat deze op een laag vuur ca. 8 minuten garen. Roer hier op het laatste moment nog wat tijm doorheen (geeft altijd zo’n heerlijk geur in de keuken!).
Smeer de de varkenshaas in met mosterd.
Leg een vel vershoudfolie op het aanrecht en verdeel ter grootte van de varkenshaas baconplakjes op het folie (zorg dat de plakjes elkaar een beetje overlappen).
Neem na de 8 minuten de champignons van het vuur en verdeel het mengsel over de baconplakjes. Probeer vervolgens d.m.v. het vershoudfolie de varkenshaas zo strak mogelijk op te rollen in de baconplakken tot een mooi rol. Draai de uiteinden goed dicht.
Laat vervolgens de varkenshaas minimaal een uur in de koelkast rusten.

Leg 4 plakken bladerdeeg in een vierkant op het aanrecht en plak de randen vast met een beetje eigeel. Verwarm de oven op 200°C voor.
Na het uurtje kun je het folie verwijderen van de varkenshaasrol en rol deze vervolgens in het bladerdeeg jasje. Plak de randen dicht met een beetje eigeel. Zorg dat het een mooi dicht pakketje wordt. Neem de vijfde bladerdeegplak om eventueel een leuke versiering te maken, zoals bijvoorbeeld een vlecht.
Bestrijk de bladerdeegrol met het overige eigeel en leg deze voor ca. 40 minuten in de oven in een lage braadschaal of op een vel bakpapier.
Om het bladerdeegpakketje mooi te kunnen snijden, laat het even buiten de oven rusten.

Heerlijk met een luchtige tegenhanger zoals een frisse salade, maar bloemkoolroosjes met wat fijngehakte walnoten of amandelschaafsel is ook een heerlijke optie. Eet smakelijk!

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s