KAAS RECEPT

Dinsdag- Kaasboer Siebren -Dag!

In een week verbruiken wij ongeveer 30 eieren. Aangezien we zelf geen kippetjes hebben, is het dus een aanwinst dat Kaasboer Siebren tegenwoordig een maal per week voor de deur staat.

KAAS001
Nu eten wij voornamelijk geitenkaas, schapenkaas en af en toe een leuke seizoenskaas. Maar ook met deze kazen kun je heerlijk koken.

Voor de Paas High Tea had ik een mini waldkorn beschuitje besmeerd met roomboter, hierover heen een laagje rucola en vervolgens een plakje Griene Tsiis. De kaas is gemaakt met groene kruiden. Om de smaak nog meer te benadrukken is het met een bedje van rucola echt een super combi. Een makkelijk, maar heerlijk en leuk uitziend hapje!

Een ander recept met kaas is de Kaassaus gemaakt met Blije Geit (zoals de naam al zegt, dit is dus geitenkaas).

Ingrediënten:
– 40 gram roomboter
– 40 gram bloem
– 300 ml melk (en een beetje extra om de dikte later nog te kunnen beïnvloeden)
– 100 gram Blije Geit (ik gebruik de pittig belegen versie)
– 1 tl tijm
– beetje zout en peper

Smelt de roomboter in een pan. Rasp de geitenkaas fijn. Roer vervolgens de bloem door de roomboter zodat er een roux ontstaat. Giet nu langzaam, al roerend, de melk door de roux. Laat de geitenkaas in de melk smelten en roer de tijm er doorheen. Eventueel nog op smaak maken met een beetje zout en peper. Vind je de saus te dik, roer er dan nog wat extra melk doorheen.

De saus is heerlijk over bloemkool of broccoli.

Andere recepten met Kaasboer Siebren kazen:

 Honing-Tym Geitenkaas van Boer’n Trots

Riperkrite Tsiis

Landana Italiano

Griene Tsiis

Blije Geit

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s