Tussen de middag een soepje met nog wat overgebleven groenten. Met als hoofdingrediënt Courgette (met dank aan de buurvrouw)!

Afbeelding

Ingrediënten:
– 1 courgette
– 1 lente-uitje
– 1 ui
– 1/4 rood pepertje
– een handje paprikablokjes
– een kleine wortel
– 400 ml groentebouillon
– 1 avocado
– sap van en halve limoen
– 2 el verkruimelde geitenkaas
– 2 sneden brood

Allereerst het bouillonverhaal!
Heb je delen van een prei over, zoals het bladgroen? En twee winterpenen, een ui, resten van een bleekselderij en of een venkel? Niet direct weggooien in de groenbak!!! Zet een ruime pan met water op het vuur. Hak de groenten in grove stukken, haal de schil van het ui en halveer deze. Voeg alle groenten aan het water toe. Neem 2 blaadjes gedroogde laurier, 1 steranijs ster en een paar peperkorrels en gooi deze ook in de pan. Breng het geheel al roerend even aan de kook. Zet het vuur nu laag en laat het minimaal (het liefst nog langer!) een uur met een deksel op de pan trekken.
Zodra de bouillon is afgekoeld, kun je de groenten opvangen d.m.v. een zeef. Verdeel de bouillon over kleinere bakjes en je hebt een prima voorraad in de vriezer! De basis voor al je heerlijk eigengemaakte soepen!

Terug naar het recept.
Maak de courgette schoon en hak deze in kleine blokjes, evenals de paprika. Snij het lente-uitje in kleine ringentjes.
Versnipper de ui en fruit deze in wat olie in een pan. Voeg nu de courgette, de wortel en het lente-uitje toe. Al roerend laat je de courgette garen.
Voeg nu de bouillon toe en laat dit een 15 minuten doorsudderen op een laag vuurtje. Haal nu de pan van het vuur en pureer de massa.
Zet de pan terug op het vuur en voeg de paprika en geitenkaas toe. Laat dit nog een paar minuten meekoken zodat de paprikablokjes zichtbaar blijven in de soep. Een beetje extra kleur maakt de soep toch nog aantrekkelijker!

Maak het pepertje schoon en verwijder de zaadlijsten. Snij ongeveer een kwart in kleine stukjes. Verwijder de schil en de pit van de avocado. Prak deze fijn in een schaaltje. Voeg nu de geitenkaas, het pepertje en het sap van een halve limoen toe. Eventueel een beetje op smaak brengen met zout en peper. Meng dit goed.

Beleg de boterham met het mengsel en leg de volgende boterham hierboven op. Nu een paar minuutjes onder de gril of in een tosti-ijzer.

Een heerlijk lunchgerechtje en….de groenten belanden niet in de groencontainer! Erg fijn, geen verspilling!

Nu was een zonnetje op het terras, buiten in de tuin ook erg fijn geweest..

Advertenties