DE KOELKAST IS ZO GOED ALS….LEEG… (een met gehakt en couscous gevulde paprika)

Nu, de vriezer is weer geordend en de koelkast is na de opruimklus zo goed als leeg. Er bleef nog het een en ander over, dus…. nog maar even een lunchgerechtje tussendoor dan!
GEVULDE PAPRIKA - kopie
Het recept:
Een forse rode paprika gevuld met ca. 100 gr. gehakt, 50 gr. couscous, 1 el pijnboompitjes, 1 el paprikablokjes en een handje oude schapenkaas.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snij het hoedje van de paprika, verwijder de zaadlijsten en dep de paprika goed droog na het wassen.
Rul het gehakt in een koekenpan. Voeg hierna de pijnboompitten en paprikablokjes toe en laat dit nog even mee garen.
Bereid de couscous zoals op de verpakking staat. Zoals Jamie Oliver zou zeggen “put your kettle on”. Ik heb voor 50 gr. Couscous 60 ml water gebruikt met een beetje zout. Zodra het water gekookt en van het vuur gehaald is, heb ik er langzaam de couscous door heen geroerd om ca. 2 minuten te wellen. Hierna kan de pan weer op het vuur en tezamen met een klein klontje ongezouten boter kan de couscous verder verwarmen. Om het op smaak te brengen, heb ik er een handje oude schapenkaas doorgeroerd.
Zodra het gehaktmengsel goed is, kan de couscous er los doorheen gelepeld worden. Vul nu de paprika met het mengsel. Leg deze in een ovenschaal met het kapje er los bij. Strooi eventueel nog een beetje kaas over de paprika. In de ovenschaal heb ik een paar eetlepels water gesprenkeld en de schaal vervolgens afgedekt met aluminiumfolie.
Na ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven kan de gevulde paprika geserveerd worden.
Dan hebben we toch weer een leuk eenvoudig gerechtje kunnen bedenken van wat nog over was in de koelkast! Weer nieuwe energie opgedaan; op naar de volgende klus!

Advertenties

One Comment Voeg uw reactie toe

  1. joke schreef:

    goed idee voor volgende week. weer eens wat anders

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s