HUP HOLLAND HUP CUPCAKE

ORANJE CUPCAKE

Met Bevrijdingsdag had ik dit recept al gepost. Maar ook met het WK in het vooruitzicht is dit natuurlijk een lekkere traktatie!

Ingrediënten voor 12 cupcakes:
– 1 ei
– 200 gr. bloem
– 1 el bakpoeder
– 220 gr. suiker
– een mespuntje zout
– 180 ml melk
– 60 ml zonnebloemolie
– 1 el vanillepoeder
– 12 leuk gekleurde bakpapiertjes/ cupcake papiertjes

Ingrediënten voor de topping:
– 250 gr. ongezouten roomboter
– 60 gr. poedersuiker
– 2 aardbeien: fijngeprakt en het sap opgevangen
– 2 handjes aardbeien; gehalveerd en in kleine partjes gesneden
– een handje blauwe bessen
– zelfgeklopte slagroom of (zeker op een dag als vandaag dient gemak de mens) een spuitbus

Verwarm de oven voor op 180°C.

Neem de roomboter al uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.

Zeef de bloem tezamen met het bakpoeder. Maak van alle ingrediënten een soepele massa in de keukenmachine/ staande mixer. Zorg dat alle klontjes er uit zijn.

Neem een muffinbakvorm en verdeel de cupcake papiertjes over de vormen. Giet nu het beslag tot ongeveer ¾ van de papiertjes. Zet de muffinbakvorm nu voor ca. 20 minuten in de oven. Probeer de oven niet tussentijds te openen, zodat de cakes niet inzakken.

Meng de roomboter met de poedersuiker en het sap van de aardbeien in een mixer. Laat het net zo lang mengen tot het een mooi glad mengsel wordt.

Neem na de 20 minuten de muffinbakvorm uit de oven en check de gaarheid van de cupcakes. Dit kun je doen door met een satéprikker in het deeg te prikken. Als het uiteinde van de prikker nog vochtig is, dan moet de muffinbakvorm nog even terug in de oven. Zodra de gaarheid goed is, kun je de cupcakes laten afkoelen.

Doe het roombotermengsel in een spuitzak en verdeel dit over de cupcake. Neem nu de aardbeien en verdeel deze over de bovenkant van de cupcake (druk ze aan in het roombotermengsel). Doe dit ook met de blauwe bessen, maar dan aan de onderkant. Neem de slagroom en vul de ruimte tussen de aardbeien en de blauwe bessen op. Zo hebben we een Nederlandse vlag gecreëerd. Nou ja, het ‘blauw’ zit ‘m meer in de naam ‘blauwe bessen’.

Een feestelijke cupcake als tussendoortje!
Smul smakelijk!

(p.s. vraag me niet naar het aantal calorieën ; ) !)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s