Hapjes…heel veel borrelhapjes!

COMPILATIE BORRELHAPJES NIEUWJAAR

Klik op foto’s voor groter view.

Begin vorige week was het weer Eetclub-time! Het thema was Nieuwjaar…Hummmm… dat wordt of gourmetten of hapjes, heel veel hapjes! Gourmetten wilde ik de buren niet aan doen 😉 , maar hapjes zijn er in alle soorten en maten. Vullen goed en…gegarandeerd een gezellige avond! Dus daar gaan we! Ik geef hierbij ook de recepten. Simpel en lekker!

Zalmrolletjes

SAMSUNG CSC

Ingrediënten:

  • tortilla wrap
  • kruidenkaas (bijv. Boursin)
  • gerookte zalm
  • verhoudfolie om wrap mooi strak op te rollen

Neem een grote tortilla wrap en bereid deze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat het goed afkoelen.

Smeer de wrap in met een laagje kruidenkaas.

Verdeel hierover heen de plakken gerookte zalm.

Probeer de wrap nu zo stevig mogelijk op te rollen. Wikkel de wraprol stevig in verhoudfolie en laat het minimaal een uurtje in de koelkast liggen.

Snij voor gebruik de rol in repen. Zo zie je mooi de binnenkant van de Zalmrol.

Geitenkaasrolletjes met rucola

SAMSUNG CSC

Ingrediënten:

  • tortilla wrap
  • verse zachte geitenkaas
  • handje fijngehakte walnoten
  • rucola
  • beetje honing

Neem een grote tortilla wrap en bereid deze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat het goed afkoelen.

Verbrokkel de zachte geitenkaas over de wrap en druppel de honing over de kaas.

Strooi hierover heen de fijngehakte walnoten en verdeel de rucola over de geitenkaas.

Probeer de wrap nu zo stevig mogelijk op te rollen. Wikkel de wraprol stevig in verhoudfolie en laat het minimaal een uurtje in de koelkast liggen.

Snij voor gebruik de rol in repen. Zo zie je mooi de binnenkant van de geitenkaasrol.

Tomaat Bruchetta

SAMSUNG CSC

Ingrediënten:

  • stokbrood of ciabatta
  • een aantal tomaten (vruchtvlees verwijderd, fijngesneden)
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • basilicumblaadjes (fijn gesneden en eventueel een beetje fijngesneden als garnering)

Verwarm de oven voor.

Mix de tomaatblokjes, fijngesneden basilicum en olijfolie in een kommetje.

Pers het teentje knoflook en smeer hiermee de schijfjes stokbrood/ ciabatta in. Rooster de schijfjes kort onder de grill in de oven.

Schep vervolgens op ieder schijfje stokbrood/ ciabatta een lepel tomatenmix. Garneer eventueel nog met een beetje basilicum.

Gevulde kastanjechampignons

SAMSUNG CSC

Ingrediënten:

  • kastanjechampignons
  • roomboter op kamertemperatuur (ca. 60 gram voor 10 grote kastanjechampignons)
  • serranoham (ca. 30 gram)
  • pistachenoten (ca. 30 gram)
  • keukenmachine

Verwarm de oven voor op ca. 200 °C.

Verwijder de steeltjes van de champignons en maak deze schoon.

Meng de boter, serranoham en pistachenoten in de keukenmachine tot een gladde massa.

Verdeel deze pasta over de kastanjechampignons en schuif een bakplaat met hierop de champignons voor ca. 10 minuten in de oven.

Pizzabonbons

SAMSUNG CSC

Ingrediënten:

  • een aantal bladerdeegvelletjes
  • salami in kleine blokjes gesneden
  • geraspte kaas
  • tomaten/ pizzasaus (zie bijvoorbeeld de Baskische tomatensaus)
  • mini muffinvorm (verwarm de oven hiervoor voor op ca. 200°C)
    of neem een popcake maker

Het geweldige is dat ik mijn popcake maker weer eens tevoorschijn kon halen! Ik dacht, laat ik het eens proberen! En ja hoor, het lukte! Maar het kan natuurlijk ook heel goed in een mini muffin bakvorm.

Verdeel de vierkante ontdooide plakjes (ik ben nu uit gegaan van de meest voorkomende bladerdeegplakjes) in vier gelijke stukken.

Vet de muffin bakvorm/ of de popcake vormpjes in met een beetje boter (en verwarm de popcake maker voor).

Vorm de bladerdeeg plakjes in de vormen. Pas op bij de popcake maker; hij is al warm!!!

Vul de bodem met ca. een half theelepeltje tomatensaus.

Strooi hierover heen een beetje van de salamiblokjes en vervolgens een beetje geraspte kaas.

Vouw nu de punten van het bladerdeeg naar elkaar toe en druk ze zachtjes aan.

Laat ze (dit hangt af van het merk popcake maker af) 5 tot 7 minuten garen in de popcake maker. En ongeveer 15 minuten met een muffinvorm in de oven.

Pas op met eten!!! Er zit tomatensaus in! Dit is echt bijzonder heet bij de eerste hap!

Strooi er voor het serveren eventueel nog een beetje oregano overheen voor de kleur.

Parmahamstengels

SAMSUNG CSC

Ingrediënten:

  • een aantal plakjes bladerdeeg
  • een aantal plakken parmaham
  • Italiaanse kruiden (mocht je dit niet in huis hebben, oregano volstaat ook prima)
  • los geklopt eitje

Verwarm de oven voor op ca. 200°C.

Voor deze hoeveelheid (zie foto) heb ik 2 rechthoekige plakken bladerdeeg gebruikt.

Leg de plakken bladerdeeg naast elkaar en smeer ze in met het los geklopte ei.

Verdeel hierover heen de parmaham plakken en strooi er een beetje oregano over.

Snij nu dunne repen van de bladerdeeg met parmaham.

Neem de punten van het bladerdeeg en draai een ‘wokkel-vorm’.

Smeer de nog een keer in met geklopt ei en strooi er een beetje oregano/ Italiaanse kruiden overheen.

Leg de ‘wokkels’ op een bakpapier in de oven en gaar ze in ca. 15 minuten.

Kip-pesto sandwich

SAMSUNG CSC

Ingrediënten:

  • gegaarde kipreepjes (even in de pan wokken)
  • groene pesto (zie dit recept)
  • aantal plakjes brie
  • een aantal sneetjes brood
  • een handje pijnboompitjes

Neem een tostiapparaat of grill. Grill de sneetjes brood.

Besmeer de sneetjes met de groene pesto.

Leg hierover heen de plakjes brie.

Strooi hierover de pijnboompitjes en leg hier bovenop weer een sneetje brood.

Als je een gewone boterham hebt genomen, snijd dit dubbeldekkertje in vieren en steek er een prikker doorheen.

 

Weer een aantal lekkere receptjes voor een mooi nieuw jaar! Een heel fijne borrel toegewenst! Er volgen vast wel meer receptjes voor de komende borrel 😉 !

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s