Op mijn oude dag. Jobs verhaal.

Mag ik mij even voorstellen? Ik ben Job, een West Highland White Terriër.

Nouja, van dat ‘white’ is niet meer zo heel veel over hoor nu ik net 16 jaar ben geworden!

10532557_875065085854269_5818796925341522508_n

Vrouwtje noemt mij nog altijd ‘Kleine Grote Manneman’. Doordat ik nogal een overheersend karaktertje schijn te hebben. Vroeger, toen ik nog een jonge stoere vent was, dacht ik dat ik even groot was als de eerste de beste Rottweiler die voorbij kwam. Dat bleek achteraf nooit het geval te zijn….vreemd!

Sedert een jaar of drie ben ik een stuk ouder geworden. Ik wist ook niet wat mij overkwam, maar ineens was ik weg! Ik voelde niets meer en wist niet meer waar ik was. Daar zat ik dan.. bibberend. Ik heb toen waarschijnlijk een beroerte gehad, net zoals ‘Omo’, de moeder van mijn vrouwtje een aantal maanden later.

Dat was allemaal wel schrikken. Maar daar weet ik nu nog weinig van hoor! Ik ben een beetje dementerend. Dat wil zeggen, het komt met vlagen. Ik kan er gewoon niet zo goed tegen als ik niet weet waar vrouwtje is. Dan loop ik heen en weer en sta om de minuut bij te trap om te luisteren of ze misschien boven is.

Dat luisteren is eigenlijk overbodig, want ik ben zo doof als wat! Maar goed, dat laten we natuurlijk niet merken 😉 ! Anderhalf jaar geleden werd ik nog een beetje angstig als ik een enorme onweersklap hoorde, nu slaap ik daar gelukkig prima doorheen! Dus het heeft ook z’n voordelen 😉 ! Voor vrouwtje is het alleen wel vaak zielig; zij moet iedere keer naar mij toe lopen en aantikken zodat ik kan zien wat ze wil zeggen. Af en toe wel jammer om die vertrouwde stem niet meer te kunnen horen.

Gelukkig kan ik haar nog wel zien. Hoewel dit ook niet meer optimaal is; eigenlijk zou ik een brilletje moeten hebben! Baasje en vrouwtje hebben van die transparante eetkamerstoelen staan (je raadt het vast al!) en daar loop ik nog wel eens tegen aan. Ook als ik onderweg naar de mat mijn lekkere staafje verlies, kost het echt een tijd om hem terug te vinden. Pfff….het valt niet mee ouder worden!

FRANKENWEENIE

Oh, en ik vergeet helemaal mijn vreselijk spannende verhaal te vertellen over mijn Frankenweenie ervaring (weet je nog wel die film van Tim Burton over Victor en zijn hondje Sparky?). Als je ouder wordt, krijg je ook wat sneller goedaardige gezwelletjes op je huid (in het slechtste geval kwaadaardige). Ik had zo’n goedaardig geval op mijn wang zitten. Het ging goed, maar ja….als ik weer eens jeukte, bloedde alles mega! Dus op gegeven moment hebben baasje en vrouwtje besloten het te laten verwijderen door de dierenarts! Ik had een jaap, een litteken van oor tot bek…pffff…zag er niet uit! Volgens vrouwtje leek ik hierdoor op Sparky! En bedankt hè vrouwtje! Nu heb ik zo’n ding op m’n oor zitten…ook niet echt charmant! Maar het gaat nog goed! Niet schrikken van de foto hè; ik was net thuis en zie er niet op mijn ‘knapst’ uit hoor!!! Je ziet er nu helemaal niets meer van!

P1020683 (2)

Ik ben trouwens niet de enige ‘bejaarde’ hier in huis hoor. Kimi, de Deense dog wordt ook al 9 jaar! Zij heeft meer probleempjes met haar gewrichten gekregen en heeft vaak een moeilijke maag (maar goed daar had ze in haar jongere dagen ook al eens last van…pffff…wat kan die stinken zeg 😉 !).

Net zoals veel oude westies heb ik ook een huidallergie ontwikkelend. Ik heb daar een tijd geleden een crème voor gekregen van de dierenarts, daar behandelt baasje mij mee. In het begin, toen ik dit net voorgeschreven kreeg, ging het wel een paar keer mis. Ik likte alles weer van mijn vacht af en dit triggerde/ geeft de prikkels tot een epilepsieaanval. Die heb ik een aantal keer gehad…niet fijn! Gelukkig kreeg ik deze aanvallen als vrouwtje er bij was en dat ze het tijdig herkende (m’n hoofd ging scheef hangen, begon te trillen, liep alsof ik ging omvallen, schuim uit m’n bekje) Zij kon mij opvangen en rustig laten bijkomen op mijn bedje. Ook stressvolle momenten kunnen een aanval triggeren. Dus tegenwoordig als ik weer die crème behandeling heb gehad, moet ik direct mijn kap op…bleehhhh….rotding!

Nog een ander vervelend bijkomend feitje als je ouder wordt… Weet je wat dit is?

SAMSUNG CSC

 

Precies, een luier! Daar wil toch geen vent in gezien worden!!! Nou, ik heb het geweten hoor! Op een of andere manier wist iedereen altijd waar ik was, gelegen had of wat ik uitgespookt had?!? Ik bleek een spoor van plas achter mij aan te trekken…Incontinent noemen ze dat! Ja lekker dan, en dan moet ik zo’n rare broek aan?! Not happy 😦 !

Maar vrouwtje heeft het roer omgegooid en is sedert een kleine 2 jaar voor ons gaan koken!!! Ja echt, we krijgen niet meer gewoon van die brokken! Wij krijgen een kippetje of een stukje vis met groenten en rijst! En trust me, ZOOO lekker! Maar dat is alleen nog maar een aangename bijkomstigheid! Het mooiste: IK HOEF MIJN LUIERBROEK NIET MEER AAN!!! Ik heb mijn plas onder controle! Geweldig toch!

Even afkloppen met m’n pootje, maar ik heb ook al zoooo lang geen epilepsieaanval gehad! Ik voel mij stukken beter! Het enige wat niet verandert, en dat zal ook niet meer veranderen omdat het nu eenmaal bij mijn leeftijd hoort, is dat ik toch mijn dementieperiodes behoud. Ze zijn wel minder hoor! Ik heb meer vertrouwen in mijn leventje en voel ook niet meer die angst om weer een aanval te krijgen! En daarbij, vrouwtje is bij mij 😉 !

Oja, en dan dat andere puntje…kriebelen, kriebelen, kriebelen! Ik zit nu weer in een creme behandeling. De jeuk wordt iets minder en mijn huid begint al weer wat roze te kleuren. Maar ik zal er nooit meer echt vanaf komen. Gelukkig mag ik vaak genoeg naar lieve Helma, mijn persoonlijke trimster! Zij houdt mijn vacht mooi kort. En helaas moet ik ook nog meer dan gebruikelijk in bad. Ik schijn mijzelf niet meer zo heel erg goed schoon te houden! Sorry mensen, ik zie dat ook niet meer zo goed hè 😉 !

Natuurlijk ben ik al een oude vent en heb best wat kwaaltjes, maar al met al kom ik best m’n daagjes door zo! Het enige wat ik nog wel graag zou willen, is meelopen met Kimi op de ‘grote rondes’. Dat lukt mij niet meer helaas! Kimi’s benen zijn zoveel langer dan die van mij. Ik houd haar niet meer bij en kan ook al sneller niet meer door vermoeidheid. Dan moeten baasje of vrouwtje mij dragen. En wees eerlijk, dat is natuurlijk voor een vent als ik ook not done! Vrouwtje gaat nu opzoek naar een bolderkar; mijn persoonlijke ‘scootmobiel’ zeg maar 😉 ! Ik kijk er al naar uit! Tijger, my friend, de kat, mag ook best meerijden hoor 😉 ! Gezellig!

Voor alle baasjes en vrouwtjes die het ook willen proberen met het omgooien van het voedingsschema, neem eens een kijkje op Het beste voor mijn hond ! Zoveel goede, leuke en werkzame tips…volgens vrouwtje 😉 ! En eerlijk is eerlijk; wij eten super lekker en voelen ons ook een stuk beter!

Poeh, poeh…ik heb zo hard gewerkt vanmiddag om een stukje te schrijven, dat ik het nu wel even tijd vond om pauze te houden…lekker met m’n neus in het zand gezeten…hihi…

SAMSUNG CSC

Een lieve poot voor jullie allemaal!

Job, ‘de kleine grote manneman’.

 

Een P.S. van Jobs vrouwtje: hoewel voor onze honden is gebleken dat het bewust omgaan met voeding de kwaliteit van leven voor je huisdier echt kan bevorderen, ook op de oude dag, kun je niet lukraak groenten of vleessoorten gaan serveren aan je honden. Lees alsjeblieft goed van te voren alle voor en tegens. De groenten die ik gebruik, hebben bijvoorbeeld echt betrekking op de behoeften van Job en Kimi. Zo krijgt Job bijvoorbeeld selderij in verband met zijn blaasje. Knoflook gebruik ik als er een ontsteking in de weg zit. Alles wordt van te voren goed op elkaar afgestemd. Dus alsjeblieft, lees je zelf eerst goed in voordat je overstapt op dit soort voer. Bijvoorbeeld een te veel aan koolsoorten kan maagproblemen opleveren of een te veel aan knoflook weer een bloedarmoede. Wij hebben ontzettend veel baat gehad bij de website van Maxine Rehl (Het beste voor mijn hond)! Een echte aanrader!

 

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. joke schreef:

    ach die Jop wat zielig die wang. Het is wat met de beesten /
    \ Als ze maar geen pijn krijgen .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s