Er was eens een klein roggebroodje…

Het blijft lekker, roggebrood! Bij de erwtensoep met een plak katenspek of als toastje met een haring en versnipperde ui. Van oudsher wordt roggebrood met schapenkaas, gekruid door een beetje zout en peper gegeten. Om deze traditie dan toch maar door te zetten, hierbij het kleine roggebroodje!

SAMSUNG CSC

Ingrediënten:

  • plak roggebrood, uitgestoken met ronde steker
  • een plak schapenkaas, uitgestoken met even grote ronde steker
  • ontveld, schoongemaakt tomaatje, in kleine stukjes gesneden
  • een klein uitje, versnipperd
  • paar druppels olijfolie
  • beetje peper en zout
  • aantal versnipperde basilicumblaadjes

De schapenkaas die ik gebruikt heb, komt van Kaasmakerij “Tusken Bosk en Mar” (via Kaasboer Siebren).

Meng de tomaat het uitje en basilicumblaadjes met een drupje olijfolie en breng dit op smaak met een beetje zout en peper. Laat het tomatenmengsel even lekker koud worden in koelkast. Dat maakt het heerlijk fris op de schapenkaas.

Leg het plakje schapenkaas op het roggebrood en verdeel een beetje van het tomatenmengsel over de schapenkaas!

Ach ja, nu we toch lekker bezig zijn…manlief moest natuurlijk nog lunchen! Dat werd een waldkornbeschuitje met rucola en daarop een goedgevuld eitje! Goed gevuld door het restje Cambozola Grand Noir, tomatenblokjes, versnipperd uitje en een beetje basilicum. Dat ging er prima in 😉 !

SAMSUNG CSC

Advertenties