Voorjaar

Wat was het een geweldig weekend! Massaal trokken we naar buiten! De kids konden weer heerlijk buiten spelen in het zonnetje (en dat heeft ome Johnny geweten ook 😉 ) !

Zondag was zelfs de eerste ECHTE mooie dag in 2015! Wat een temperatuurtje in de ochtend al toen ik naar buiten liep! Heerlijk! Het streepje in de thermometer gaf zelfs 19 graden in de zon aan! Wauw! Daar word je toch vrolijk van!

COMPILATIE VOETBAL

Tijd om eens de tuin in te gaan en de eventuele ‘winterschade’ eens te bekijken! Nu zal er niet veel vorstschade zichtbaar zijn, maar het vele regenwater heeft hier niet veel goeds gedaan voor de planten.

Terwijl de krokusjes zich al laten zien achter in de tuin, wil ik toch nog wel wat meer kleur tussen al die nu nog groene of dor uitziende  struikjes. Dus de laatste bolletjes gingen er maar in!

Daarnaast staan er nog een aantal doosjes zaad te wachten om een warm plekje in de vensterbank te krijgen zodat ze goed kunnen ontkiemen. Bijvoorbeeld de Oost-Indische kers. Deze groeien zo rijkelijk en zijn mooie kleurrijke klimmers voor in de zomer.

COMPILATIE TUIN

Een productief voorjaarsdagje in de tuin! Terras blader-vrij, klimop gesnoeid, bollen gepoot, kasjes schoongemaakt… Het ziet er allemaal weer een stuk netter uit! Laat het mooie weer maar komen.

Nu kwam ik er achter dat de kasjes toch wel een nieuwe look kunnen gebruiken. Dus hop, in de kwast… De kleur is super…de hoeveelheid verf dus iets minder…snik! Het uiteindelijke resultaat van de kasjes houden jullie nog te goed!

TUINKAS

Och, wat zit alles toch al weer vol met knoppen! Ik kan niet wachten totdat alles weer in bloei staat! Ook de Helleborus staat nog zo geweldig mooi!  Gewoon jammer om te weten dat de bloemen straks na april weer verdwijnen… Maar goed dan hebben we als het goed is voldoende andere bloeiers in kleur en geur staan 🙂 !

Zulk mooi voorjaarsweer vraagt toch om een lichte maaltijd! Een maaltijd met een zomers tintje? Wat mij betreft steken we de BBQ aan en gooien er het eerste visje op van dit jaar. Het is alleen jammer dat het ’s avonds nog zo enorm afkoelt 😦 ! Dus vanavond maar een mooi gestoomd zalmhaasje! Een vetvrije manier van het bereiden van de zalm! Dus nog gezond ook!

Ingrediënten:

 • zalmhaasje
 • versnipperd uitje
 • dille (liefst vers, maar aangezien mijn kasje nog niet klaar is en het dilleplantje nog ietwat te klein is…wordt het de gedroogde versie 😉 )
 • half uitgeperste citroen
 • beetje zout en peper
 • 2 handen vol spinazie
 • half handje pijnboompitten
 • pasta of rijst naar keuze

COMPILATIE ZALMHAAS

Zet een pan met water op het vuur en breng het water aan de kook.

Kruid de zalm met dille, een beetje peper en zout.

Bereidt de pasta of rijst zoals is aangegeven op de verpakking.

Zodra het water kookt, zet het stoommandje op de pan en leg het stukje zalm erin. Sluit de deksel. Als je een bamboe stoommand gebruikt, leg dan onder de zalm een stukje bakpapier (makkelijker te reinigen 🙂 ).

Wok de spinazie even snel op hoog vuur tezamen met de pijnboompitten en het versnipperde uitje.

Leg de pasta op het bord. Hierover heen een bergje spinaziemengsel. Neem nu de zalm uit het stoommandje en leg dit hier bovenop. Afmaken met een aantal druppels citroensap. Heb je liever een dressing/ sausje over de zalm, denk dan aan bijvoorbeeld een mosterd-dille saus. Eet smakelijk! Op een heel mooi voorjaar!

 

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. joke schreef:

  sportief hoor John Heerlijk weer alles in de tuin gaan doen.

  1. homecookingbytm schreef:

   Daar had ik geen kind meer aan ’s avonds 😉 ! Heerlijk de hele dag in de buitenlucht, deed goed slapen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s