Riperkrite Tsiis in een lekker warm jasje

Kaasboer Siebren heeft deze week de Riperkrite Tsiis in de aanbieding…Dat vind ik Yummie! Maar dat wisten jullie inmiddels al wel 🙂 (zie bericht d.d. 19 juni 2014)! Daarnaast hebben ze een heerlijke Katenspek in het assortiment opgenomen…nogmaals, Yummie!

Het kan dus ook niet anders dan deze twee ‘heerlijkheden’ tezamen te gebruiken in een recept voor het avondeten 😉 ! Het wordt een Friese cordon bleu! Een cordon bleu met een romige kaas met een kruidencombinatie van bieslook, selderij en knoflook en heerlijke katenspek die door de nieuwe freshpack echt super van smaak is. Dit in plaats van de traditionele belegen kaas met achterham vulling!

COMPILATIE CORDON BLUE

Ingrediënten:

  • 4 varkensfiletlapjes (neem een dikte van ca. 1,5 cm om de filet goed in te kunnen snijden)
  • een bord/ kom bedekt met laagje paneermeel of fijngemalen beschuit (ca. 8 beschuiten)
  • zout/ peper
  • een bord/ kom bedekt met laagje bloem
  • katenspek (voor 4 cordon bleus heb ik 8 plakjes gebruikt)
  • Riperkrite Tsiis (4 mooi dikke plakken)
  • 2 losgeklopte eitjes

Verwarm de oven voor op 180°C.

Maak de beschuiten fijn in de keukenmachine. Voeg een beetje peper en zout toe en meng dit goed door elkaar.

Snij de varkensfiletlapjes open als een pitabroodje (dus niet helemaal doorsnijden!).

Vul de filetlapjes met een plak kaas en vouw het dicht. Wikkel hier omheen 2 plakken katenspek.

Verhit de boter in een koekenpan.

Om de filetlapjes mooi gesloten te kunnen houden (hoewel ik moet zeggen dat de katenspek het vlees met vulling ook goed bij elkaar houdt), kun je met een cocktailprikker de opening goed dichtprikken. Vergeet de cocktailprikker niet te verwijderen voordat je de cordon blue opdient 😉 !

Haal het filetlapje nu door de bloem, vervolgens door het ei en als laatste door de paneermeel.

Leg de cordon bleus nu in de koekenpan en laat ze mooi garen totdat de kleur goudbruin is. Draai ze niet te snel om! Hierdoor zou het paneerlaagje misschien te snel los kunnen laten.

Zodra de cordon bleus mooi goudbruin van kleur zijn, leg je ze in een ovenschaal en kan het vlees voor ca. 10 minuten nog mooi nagaren in de oven.

Heerlijk met tijm-aardappeltjes uit de oven 😉 !

Varkensfiletlapjes kunnen vaak als ‘schoenzolen’ ervaren worden. Ze worden soms zo ‘droog’ en taai. Oud-slager Marcel Kortekaas kwam met een tip 😉 ! Laat de filetlapjes enige tijd in koffieroom staan voordat je ze gaat bereiden (voor het beste resultaat zelfs een nacht lang)! En wat denk je? Een mooi mals stukje vlees! Dank Marcel voor de tip 😉 !

Gebruik je liever geen varkensfiletlapjes, denk dan eens aan een kipversie. Het recept blijft hetzelfde, maar laat de cordon blue ca. 30 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven garen. Eet smakelijk 😉 !

 

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. joke schreef:

    Ziet er weer heerlijk uit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s