Het is weer DIE periode van het jaar….ENNNN…KIMI IS JARIG!!!

on

Zodra ik Facebook open de laatste tijd, word ik al overspoeld met ‘nare’ berichten. En daarnaast lijkt het wel als ik blijf ‘delen’ van berichten met waarschuwingen om honden niet in bloedhete auto’s te laten zitten of dat mensen moeten nadenken alvorens ze een hond aanschaffen… Maar af en toe word je er echt moedeloos van… Wat kunnen mensen toch nare wezens zijn…bahhh… Al die talloze meldingen die binnen komen bij de Dierenambulance….

Het is al weer een tijdje terug dat ik geschreven heb op dit blog en dat komt mede omdat we ook VROLIJK dierennieuws hebben hoor 😉 !!! Maar laat ik beginnen met alle minder leuke zaken die mij keer op keer raken en frustreren.

TEVERGEEFSE POGING HONDEN OP EEN GOEDE PLEK TE KRIJGEN

Er zijn ontzettend veel lieve mensen die zich ook daadwerkelijk inzetten voor de dieren. Mensen die dit vrijwillig doen en alleen naar het welzijn van het dier kijken. Vanochtend kwam er helaas weer zo’n ‘zucht-bericht’ voorbij waar je nekhaar rechtovereind van gaat staan. In verband met vakantie wordt er nu opvang gezocht voor 2 honden en nee zoals het nu schijnt niet een tijdelijke opvang, maar een permanente… ??? Ja, dat is het enige wat bij mij naar bovenkomt; vraagtekens. Lieve mensen zijn al tijden bezig geweest met herplaatsing van deze honden omdat de gezinssituatie niet optimaal was en dan nu dit…zo ineens op de valreep!?

GOEDE DOELEN

Enige tijd geleden is Norma’s Universum afgebrand. Vreselijk! Ook zeker omdat er dieren bij omgekomen zijn. Het inzamelen om dit Universum weer op te bouwen, is vrij snel opgang gekomen en gelukkig kon een ieder hier een bijdrage aan leveren (donaties/ spullen inzamelen). Natuurlijk konden ook wij niet anders dan onze kleine bijdrage leveren. En het maakt mij ook blij om te zien dat er zoveel wordt ingezameld! Echt geweldig.

De keerzijde daarvan en een terechte vraag op internet was ‘waarom kan hier wel direct zoveel voor ingezameld worden en voor vele andere doelen niet’. Natuurlijk leidt dit weer toch discussies met verwijten over en weer. Maar weet je wat ik dan niet begrijp? Degenen met de grootste mond tijdens dit soort discussies, laten het vervolgens weer afweten. Als je dan voorstelt om ook voor een ‘desbetreffend doel’ iets op te zetten, krijg je de wind van voren….helaas! Kennelijk werkt dit zo bij dit soort mensen?! Wel hard van de daken schreeuwen, maar als het er op aan komt….dan hoor je ze niet meer! Gelukkig zijn we niet allemaal zo, maar het steekt wel. Wij hebben gelukkig onze bijdrage WEL gedaan en ik zit, om eerlijk te zijn, nog steeds te wachten op het moment dat die andere ‘hardschreeuwers’ het ook doen! Als je er dan zo’n scherpe mening over hebt, vind ik ook dat je het waar moet maken!

ADOPTIE VAN EEN DIER MET EEN RUGZAKJE

Een ander verhaal…over een wat leek ‘oprechte adoptant’. Een ontzettend lief beest wat nu dus door zijn nieuwe baasjes ‘om zeep’ geholpen is. Het beestje had zoveel potentie en had in een goede, stabiele situatie echt nog een heel mooi leven voor de boeg. Het is nu eenmaal normaal dat een beestje bij herplaatsing moet wennen aan de nieuwe situatie. Jij, als baas en het beestje moeten elkaar nog volledig leren kennen. Een hond kan niet praten met als gevolg dat er misschien reacties van de hond komen die jij niet kunt verklaren als baas zijnde. Deze mensen gingen wel heel erg ver….ze lieten het beestje inslapen bij de dierenarts….. verder zeg ik er niets over…ben alleen maar stil! Stil voor de hond…Onnodig, verdrietig!

VAKANTIE EN EEN HOND

Oef, ja en dan nog even verder over het vakantieverhaal… Heb je ze ook al weer voorbij zien komen? Berichten over ‘gedumpte’ dieren, over honden in bloedhete auto’s bij attractieparken, op Marktplaats te koop aangeboden dieren omdat de baasjes (vaak staat er natuurlijk een andere reden bij) op vakantie moeten en geen geld voor opvang hebben? Van dat laatste zakt (het is dat ik vandaag een rok draag, maar anders…) toch ook je broek af?!? Geen geld voor opvang, maar wel voor vakantie???

Jij wilde een hond, neem dan ook die verantwoordelijkheid! Je koopt in januari een hond en komt er tegen de vakantieperiode ineens achter dat het toch best een blok aan je been is… We willen wel weg met het gezin, het beestje kan niet mee (de auto zit vol). En opvang is wel errug duur… Tja, wat doe je dan! Heel makkelijk ‘te koop’ aanbieden, weg ermee… dumpen. Ik ben daarnaast ook vel tegenstander van het alleen laten van een jonge hond. Een hond die nog in de (wat ik dan noem) leerfase is. Socialiseren is prima, maar dan op een cursus en met de honden in de buurt. Maar om een diertje gedurende het eerste jaar direct in een opvang te plaatsen…voelt voor mij eigenlijk hetzelfde als dumpen. Je wist namelijk op het moment dat je het diertje in huis nam ook al dat je nog op vakantie wilde met je gezin.

Overigens ben ik er van overtuigd hoor dat het beestje de beste zorg zal hebben in de opvang! Echt! Het komt op mij alleen over als ‘dump-gedrag’ van de eigenaren.

Dusss….ja wij gaan ook op vakantie! Haahh…ik zie je denken! Voor het hele jaar gaan we een klein weekje weg! En gelukkig heb ik lieve schoonouders die vertrouwd zijn met onze beestenboel (en andersom ook….het is alsof opa en oma komen; ze worden meestal verwend tot op het bot…haaahh!) en dus hier in huis zitten. Ik kan slecht zonder mijn beestenboel, maar meestal missen ze mij niet hoor die week…;) ! Vorig jaar stond de kleine man Job vragend te kijken toen we thuiskwamen van ‘hè, nu al terug’!

Ik heb zelfs een heel ‘handboek’ voor wat er allemaal gedaan moet worden. Zelfs de keukenkastjes hangen vol met post-its. Vaak overbodig, maar toch…voor m’n eigen gevoel 😉 ! Jobje moet z’n medicijntjes dan en dan. Bram en Jobje dan en dan een oorspray. Niet te veel snoepjes anders wordt Kimi misselijk. Brammetje heeft ’s ochtends na eten even extra ‘me-time’ nodig… Etc.etc….

BRAMMETJE

Dat brengt mij op het volgende punt 😉 ! Je ziet waarschijnlijk de naam ‘Bram’ staan in de tekst. En dat klopt, we hebben er een kleine kanjer bij! We waren al enige tijd aan het kijken naar een kleine erbij. Maar dat gaat gewoon niet zo snel. Vele kanjers de revue zien passeren, maar niet allemaal geschikt voor ons dierengezin. Hoe lief ze ons ook aankeken, gelukkig zijn we geen ‘lieve-smoeltje-kopers’ 😉 ! Schoonmoeders blij; anders hadden we inmiddels waarschijnlijk het hele huis vol gehad…;) !

Bram is een ex-broodfok hondje. Een westie-binkje met een rugzakje. Het was even aanpoten, zeker die eerste dagen. Hij deed het echt heel goed, maar madam Kimi moest toch even wennen. Ze leek heel ‘moederlijk’ richting Bram en liet hem geen moment alleen. Dat irriteerde Bram natuurlijk een beetje; “ik ben geen kind meer”. Dus die 2 heb ik de eerste dagen (nachten) even niet alleen gelaten. Bram heeft inmiddels ook een kleine aanvaring met Kimi gehad en eigenlijk is dat natuurlijk niet meer dan normaal in het dierenrijk. Ze waren er allebei (kleine Bram omdat hij uiteindelijk toch beseft niet te winnen van een Dog en Kimi omdat ze nu eenmaal een Dog is en snel ergens van onder de indruk is) zwaar van onder de indruk. Het heeft een nachtje geduurd, maar daarna konden ze gelukkig weer prima met elkaar door een deur.

Het komische was, dat ik had gedacht dat Job er misschien een beetje moeite mee zou hebben dat er ineens zo’n springlevende broeder in huis zou rond dartelen. Het tegendeel was waar! Job en Bram…tja wat zal ik zeggen…alsof ze echt broers zijn. Wat vooral geweldig is om met z’n tweeën te doen, is vrouwtje voor de voeten lopen op het moment ze gaat koken! Heerlijk met z’n tweetjes in de keuken liggen en hopen dat er toevallig iets van het aanrecht afvalt.

Ik benoemde ‘een rugzakje’ omdat je merkt dat hij toch waarschijnlijk een ander soort leven achter de rug heeft gehad dan wat wij gewend zijn met onze ‘huishonden’. Hij heeft al een erg goede start gehad bij zijn ‘opvang-mamma’s’ waar wij en Bram ook, ze heel dankbaar voor zijn. Hij had het niet beter kunnen treffen. Het eten ging de eerste dagen als een ‘dolle’. Je kon merken dat hij eigenlijk altijd zijn eten heeft moeten opeisen en daarvoor bereidt was te vechten. Nu een maandje verder weet Bram dat bij ons iedereen z’n eigen bakje krijgt en hij alle tijd heeft om deze zelf leeg te eten. Hij zit netjes te wachten zodra hij z’n eten opheeft naast Job. Jobje doet er met zijn leeftijd altijd wat langer over en vaak laat hij de grotere stukken liggen. Brammetje wacht netjes en als Job klaar is, mag hij nog even kijken. Werkt prima. Hoewel het kleine dikzakje toch echt nog wel een paar kilootjes kwijt mag hoor 😉 !!!

Daarnaast hebben we het gevoel dat hij niet alles meer goed hoort. Voor ons geen probleem, we zijn gewend aan een ‘doven-brigade’, maar het brengt bij hem zelf wel eens wat schrikmomentjes teweeg. Dat is wel sneu. Als Job mij niet hoort, tik hem aan en kijkt hij naar mijn gebaren. Kleine Brammetje kent dit natuurlijk nog niet en denkt snel dat hij wat verkeerd heeft gedaan. Maar ik weet zeker dat we over een aantal weken hierin ook verder zijn.

Het allermooiste voor Bram? Als iedereen mee wandelen gaat! Dan voelt hij zich al echt het mannetje. We zijn er nog voorzichtig mee (ook vanwege dat gebrekkig horen), maar af en toe krijgt hij een ‘los-loop-momentje’. De eerste keer was een ‘schok’ voor mijzelf hoor 😉 ! Hij liep in een keer ‘zoef’ weg. Dan staat je hart even stil om eerlijk te zijn. Maar dat was overbodig. Hij wilde gewoon even heen en weer rennen. Hij vond het geweldig en kwam nadat hij de hele strook was afgerend als een gek weer terugrennen om al lachend en kwispelend een aaitje/ beloning te ontvangen. Het was dus gewoon een enorme kanjer en mijn angst was weg. Vanaf dat moment gaat het steeds beter, hoewel ik nog op mijn hoede blijf. Ik vind een maand nog niet de periode dat ik zelf durf te zeggen dat ik een hond echt ‘ken’. Wederzijds vertrouwen moet groeien, niet waar!?

In de eerste week is hij al heerlijk samen met broer Job naar de trimster geweest! Dat was toch best een beetje eng. Zijn huid plukken, was duidelijk iets nieuws voor hem. Beetje eng voor hem. Dus ze heeft het niet geforceerd, zodat we dit verder op kunnen bouwen. Job heeft tegenwoordig zijn ‘oude van dagen-kapsel’, maar Brammetje krijgt straks weer een mooi Westie kapseltje hoor 😉 !

Om eerlijk te zijn, heb ik nog nooit zo’n dankbaar hondje mee mogen maken! En dat maakt je zo gelukkig. Zijn pleegmamma zei het al dat hij heel dankbaar kon zijn, maar we hebben het nu zelf ook meegemaakt! Echt fantastisch om te zien en te ervaren! Deze kleine vent hoort bij ons dierengezinnetje! Wij zijn heel dankbaar!

COMPILATIE BRAM

(klik op foto voor groter view)

SPOEKY IS THUIS

En natuurlijk….het echt ontzettend mooi nieuws!!! Spoeky is thuis!!! Ja echt! Hij is weer heerlijk thuis bij vrouwtje Inge!!! Dus nu, lieve mensen, alsjeblieft kijk nog steeds mee naar Noa!!! Je ziet, de wonderen zijn de wereld nog niet uit! Noa moet ook gewoon nog terug naar haar eigen mandje! Alsjeblieft, help mee delen!!! Dank!

NOA

(klik op foto voor groter view)

GEFELICIFLAPSTAART!!!

En dan als laatste…..KIMI IS JARIG!!! Ja, echt waar ons Kimi-meisje is vandaag 9 jaar geworden!!! De doggies zijn vandaag zo blij dat het ietwat koeler is dan de voorgaande dagen, dat ze eigenlijk de hele dag al voor Pampus liggen bij te komen. Maar meisje heeft zo nog een taart tegoed 😉 ! Een echte honden taart! En haar broers krijgen natuurlijk samen ook een heerlijk stuk! Dus feestje is voor straks gepland 😉 ! Kimi wil al wel vast haar ‘pseudo-broer’ Bas feliciteren die nu snel ook zijn verjaardag viert!!! Gefeliciflapstaart Bas! Allebei 9 jaartjes!!! Wat een leeftijd! En nog steeds alive and kicking!!!

P.s.: ik heb geen namen genoemd in dit stuk, maar degenen die ik een hart onder de riem wil steken, snappen dit vast wel na het lezen van de tekst! Sterkte lieve meiden!!! Jullie doen geweldig werk!!!

BDAY KIMI

(klik op foto voor groter view)

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. ma de vries schreef:

    wat een leuk en mooi verhaal. de foto;s zijn ook super van hun

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s